5 Nisan 2014 Cumartesi

bets10 üyelik şartları

Gezi Parkı eylemcileri, Türkiye'nin son haftalarda karşılaştığı "yeni bir eylemci" profili olarak sunulsa da hemen hemen kapitalist, liberal demokrasilerin uzun yıllar önce karşı karşıya kaldığı bir olgu. Kamuoyuna "Y nesli" olarak takdim edilen, "90 kuşağı" olarak ambalajlanan bu gençlikle ilgili paniğe kapılmaya gerek yok. Dünyanın hiç bilmediği, karşılaşmadığı bir hareketle Türkiye karşı karşıya kalıyor değil. Şimdiden söyleyeyim, bugün hükümete muhalefet etmek adına o gençlerin yanında gözüken bets10 heyecanına kapılanlar pek yakında onları hayal kırıklığına uğratacak ve terk edecekler. Yahut o gençlik onları! "Arap Baharı" derseniz bu çocuklar için o çok eskilerde kaldı!

ABD, İngiltere, bets10 üyelik şartları gibi ülkelerde sosyologlar, psikologlar, felsefeciler bizim birdenbire Gezi'de çıkıverdiğini zannettiğimiz bu çocuklarla ilgili uzun zamandır çalışıyor. Yapılan bazı çalışmalar, Gary Hall ile Clare Birchall'ın derlediği "Yeni Kültürel Çalışmalar: Kuramsal Serüvenler" isimli kitapta detaylarını bulunabilir.

Bets10 göre serüven isim olarak, tehlikeli bir girişim, tuhaf ya da heyecan verici bir deneyim, ticari ya da finansal spekülasyonlar... Çocukların materyalleri israf etmeden icat ettikleri oyun araç gereçlerinin olduğu oyun alanı. Serüven, geçişli fiil olarak risk, tehlikeleri hiçe saymak, kalkışmak, bets10 üyelik riske girmek. Öyle görünüyor ki, "serüven" bizim çocukları da cezbediyor!

Gezi'de buluşan gençliği analiz ettiğimizde karşılaştığımız bets10 üyelik şartları gelince, onları sayfalara sığdırmak mümkün değil, CD, DVD veya MP3'e ihtiyacımız var!

Ankara'dan, İstanbul'dan önce Washington DC tanıştı "bets10. Bets10 üyelik şartları, birbirini tanımayan bir grup insanın bir e-mail mesajı ile kararlaştırılan bir yerde belli bir saatte bir araya gelerek aniden gerçekleştirdikleri sıra dışı eylemler. Bir grup cep telefonu kullanıcısı bets10 üyelik önünü istila ederek orada hep birlikte dergi okudular. "Eski medya,yeni bir medya eyleminin aracı oldu" diyen Caroline Basset'e göre Flashmoblar, elbette medya teknolojilerine dayandırılan daha geniş çaplı medya ekolojisinin bir parçası. Hep birlikte desteklediğimiz "Şebeke devrimi"nin ilk ürünüdür bets10 üyelik şartları Yıllar onları internet aktivisti yaptı. Basset, "Güçlü medya tekelleri tarafından bir propaganda ve simülasyon dünyasında rehin alınan televizyon kamusu kadar internet aktivistleri de artık enformasyonel manzaranın içindedir ve bu anlamda onlar da aynı zamanda yeni tarafından oluşturulmuştur" diyor.

Öncelikle belirtmek gerekir ki "yeni"nin yeni anlamlarından birisi bets10 üyelik şartları olmak. "Yeni nesil" şöyle tarif ediliyor: Bu 'yeni nesil', eğer bundan hepsinin az çok aynı yaşta oldukları anlaşılıyorsa, gerçek anlamda hiç de bir nesil değil. Belki de genellikle felsefi bir yönelim olan ortak bir kuramsal dil seti kullanıyor olmalarına rağmen, post-yapısalcı, bets10, post-feminist, felsefi, edebi, estetik gibi ortak bir yaklaşımları ya da metodolojileri yok. Çoğu kez, çatışmalı, çelişkili ve bağdaşmaz kuramlara, yaklaşımlara, nesnelere, pedagoji ve tarzlara sahip bir çeşitliliği içeren bu yeni nesil akışkandır, esnektir ve uzamsal anlamda dağınık haldedir. Muğlak, karmaşık, marjinalize edilmiş, geriye bırakılan ve bastırılan şeye ilgili.

Bets10 yere düşen bir sosyalistin yardımına koşan ülkücü genci, başörtülünün yanında saf tutan mini etekliyi aynı noktaya getiren duyguların özeti bütünleşmeyi, uzlaşmayı olanaksız kılan şey aynı zamanda bir araya gelmeyi ve işbirliğini olanaklı kılan şeydir. Burada olanaklı ve olanaksız birbirleri ile kesişir. Bu sentezsiz bir sentezleme, birliksiz bir birleşme, cemaatsiz bir cemaat olma sürecidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder