5 Nisan 2014 Cumartesi

bets10 üyelik açma

Seyit Rıza, idam sehpasına giderken "Bihatayık, evlad-ı kerbelayık, ayıptır, günahtır" bets10 üyelik kaynak ve menşe arayanlar fark etmeseler de Seyit Rıza'dan sonra bets10, sehpaya giderken ifade edilmiş şekliyle evlad-ı kerbeladır. Seyit Rıza, o sehpaya gidip, bu lafı söyleyene kadar sadece aşiretinin lideridir ancak idamından sonra Dersimlilik ruhunun lideri...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı yerden başlayacağını duyurduğu Alevi açılımında, Türkiye, Seyit Rıza'dan kalanları da bağrına basmalı. Elbette bets10 üyelik açma ibaret değildir ancak sorunların çözümü için Seyit Rıza'dan kalanların bağıra basılması önemli bir başlangıç olur.

Niçin Dersim'den başlanmalı? Bugün itibariyle Dersim kendisini bets10 ile ayrıştırmakla birlikte Cumhuriyet saflarına da henüz katılmış değil. "Niye Cumhuriyet'in safında yer alalım" diye bets10 üyelik açma geldiği noktada artık bu cevabı verebilmeli. Bu cevap bir teminattır. "Cumhuriyet geçmiş ayıplarını ve günahlarını tekrarlamayacaktır ve evlad-ı kerbelayı o kimliği ile birlikte, kimliğe dair taleplerini de dikkate alarak eşit, itibarlı vatandaşlar haline getirecektir" iradesi, tartışma götürmez şekilde ortaya konulmalı.

Zira Türkiye Cumhuriyeti, artık bets10 de konsolide bets10 üyelik açma ile sulh da meselenin sonu olarak değil, Cumhuriyet'in muhtaç olduğu konsolidasyonun en önemli ve ilk adımı olarak görülmeli. Seyit Rıza'nın ayıp ve zulüm kabul ettiği cumhuriyet semptomları tarihe gömülmeli. Ne mi demek istiyorum? Lafı dolandırmadan, eğip bükmeden gayet net ifade etmekte fayda var.

Bets10 üyelik açma kardeşimizdir, kendisini evlad-ı kerbela kabul edenler aziz kardeşlerimizdir. Kardeşlerimiz buna ikna olmamışsa, bu onların değil hepimizin ayıbıdır. Ne şüphe varsa giderilmeli.

Yıllardır, Dersimlilik ruhu ile bets10 üyelik aynı şey olduğu ön kabulüyle analizler yapıldı. Mesela, önce bu yanlışlık düzeltilmeli. Dersimlilik ruhu ile PKK, birbirinden tefrik bets10 üyelik, bir etnik temelden hareket ediyor, Kürt evladına yani bir ebna-yı cinse dayanıyor, bir soyun çocuklarından başlıyor. Halbuki bets10 üyelik çocuklarından bahsediyor, yani bir inancın çocuklarından. O , "evlad-ı kerbelayız", PKK ise "evlad-ı Kürt'üz" diyor.

İşin özü bu iki evlat tarifidir. bets10 soyunun evlatları kabulüyle başlar, bets10 üyelik evlatları ile başlar ve onunla biter. Etnik menşe tartışmalarına burada girmeyeceğim. Sadece, "Seyit Rıza'nın Cumhuriyet bizi istemiyorsa bıraksınlar Türkistan'a, ata yurdumuza gidelim" dediğini hatırlatmakla yetinelim. bets10 üyelik açma şahsı manevisinde evlad-ı kerbela ile en azından kendini sehpaya giderken öyle tanımlayan bir zümre ile barışma imkânı bets10 üyelik için zulümden ve ayıptan kurtulmanın vakti gelmiştir ve öyle olmalıdır. Kaldığı yerden başlayan açılım bununla manalandırılmalı.

Vaktiyle Mustafa Kemal'in "Bizi saklarlar mı" diye sorduğu Dersim Dağları, Seyit Rıza yiğitliğini saklamıştır. O dağlar, PKK'ya da teslim olmamıştır. Recep Tayyip Erdoğan, birçok kişiye göre Cumhuriyet'in restorasyonudur. Bu restorasyona ilişkin formüllerin maksadı en fazla ifade edeni, Cumhuriyet'in Tayyip Erdoğan vasıtasıyla Seyit Rıza ile de Şeyh Sait ile de barıştırmayı başarabilmesidir. Cumhuriyet'in belki de bugün elindeki yegâne şanstır bets10.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder